Norjalainen sellerisosekeitto
Norjalainen sellerisosekeitto tehdään varsiselleristä, mukulaselleristä ja perunasta. Maku pyöristetään samettiseksi kermalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Norjalainen sellerisosekeitto
- 2 dl mukulaselleriä
- 2 dl varsiselleriä
- 2-3 soseutuvaa perunaa (2 dl kuutioina)
- 40 g voita
- 1 l vettä
- 2 dl kermaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Pinnalle
- 1-2 rkl ranskankermaa
- 1 rkl paahdettua mantelia rouheena
Valmistusohje
Norjalainen sellerisosekeitto tehdään näin helposti:Norjalainen sellerisosekeitto
- Kuutioi kasvikset ja keitä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella kattilassa.
- Kuumenna uudelleen ja mausta voinokareella, kermalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa aterian alkukeitoksi tai kalan, esimerkiksi turskan seläkkeen kastikkeena.
Vinkki: Tarjoa norjalainen sellerisosekeitto pääruokana lämpimien juustoleipien kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään selleri-omenakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Norjalainen sellerisosekeitto