Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Norjalainen sellerisosekeitto

Norjalainen sellerisosekeitto tehdään varsiselleristä, mukulaselleristä ja perunasta. Maku pyöristetään samettiseksi kermalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Norjalainen sellerisosekeitto

  • 2 dl mukulaselleriä
  • 2 dl varsiselleriä
  • 2-3 soseutuvaa perunaa (2 dl kuutioina)
  • 40 g voita
  • 1 l vettä
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Pinnalle

  • 1-2 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl paahdettua mantelia rouheena

Valmistusohje

Norjalainen sellerisosekeitto tehdään näin helposti:Norjalainen sellerisosekeitto

  1. Kuutioi kasvikset ja keitä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella kattilassa.
  2. Kuumenna uudelleen ja mausta voinokareella, kermalla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Tarjoa aterian alkukeitoksi tai kalan, esimerkiksi turskan seläkkeen kastikkeena.

Vinkki: Tarjoa norjalainen sellerisosekeitto pääruokana lämpimien juustoleipien kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään selleri-omenakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Norjalainen sellerisosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.