Reseptit
4
Kiitos

Sellerikeittoa ja omenasalsaa

Aromikkaasta juuriselleristä valmistuu hienostunut ja maukas sosekeitto. Omenoista ja pähkinöistä pyöräytetty salsa nostaa sopan luksusluokkaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sellerikeitto:

600 g juuriselleriä
1 purjon vaalea osa
1 sipuli
2 rkl voita
200 g jauhoista perunaa
noin 8 dl vettä
1 omena
2 dl kuohukermaa
1.5 tl suolaa

Omenasalsa:

1 lehtisellerin varsi
2 kotimaista omenaa
1 rkl sitruunamehua
4 rkl karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua korianteria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Viipaloi ja kuullota kuoritun ja hienonnetun sipulin kanssa voissa kattilassa. Lisää joukkoon juurisellerit ja kääntele noin 5 minuuttia
miedolla lämmöllä.

2. Kuori ja paloittele perunat. Lisää ne veden kanssa kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.

3. Kuori ja paloittele omena, ja lisää se kerman kanssa keittoon. Keitä vielä muutama minuutti. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

4. Valmista omenasalsa. Leikkaa lehtisellerin varsi ja omenat pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, rouhitut pähkinät, oliiviöljy, hienonnettu korianteri ja mausteet. Anna maustua. Tarjoile keiton pinnalla lisukkeena.

Katso myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sellerikeittoa ja omenasalsaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X