Reseptit
yli 60 min
25

Nutellatryffelit

Suussa sulavat nutellatryffelit ovat joulunajan herkkuja, joissa yhdistyvät pähkinöiden ja suklaan intensiiviset aromit.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl pähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutellaa)
1 dl tomusokeria

Lisäksi

murskattuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Paloittele 200 g suklaasta karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä.
  2. Lisää heti joukkoon suklaarouhe, pähkinä-suklaalevite ja tomusokeri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään kahdeksi tunniksi.
  3. Kauhaise ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloksi. Pyörittele kaikki tryffelit. Nosta tryffelit 15 minuutiksi pakkaseen.
  4. Sulata loppu rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi ja dippaa kylmät tryffelit suklaassa. Nosta haarukoiden avulla leivinpaperoidulle lautaselle kuivumaan. Ripottele pinnalle heti koristeeksi hasselpähkinämurskaa ennen kuin kuorrute kovettuu.

Ohjeella valmistat 25 tryffeliä.

Lisää Nutella-reseptejä:
Nutella-suklaakeksit
Nutella-jäälatte
Nutellamarinoitu possunniska
Ruoka.fi: Nutella-suklaafudget

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nutellatryffelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X