Oliivikeksit
Oliivikeksit sopivat herkuiksi juhlien noutopöytään tai cocktai-paloiksi. Tarjoa maukkaat keksit juustojen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Oliivikeksit
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- ½ dl hienonnettuja vihreitä oliiveja
- 4 rkl maitoa
Lisäksi:
- Manchego-juustoa, viikunahilloa, kirsikoita, viinirypäleitä
Valmistusohje
Oliivikeksit leivotaan näin helposti:Oliivikeksit
1. Nypi rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauheseos sekä mausteet muruseokseksi. Sekoita hienonnetut oliivit ja maito jauhoseokseen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä levyksi ja leikkaa noin 5 x 7 cm -kokoisiksi kekseiksi taikinapyörää apuna käyttäen. Nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Koristele.
Vinkki: Tarjoa oliivikeksit esimerkiksi manchego– tai roquefort-juuston kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet parmesaani-yrttikeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Oliivikeksit