Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Oliivikeksit

Oliivikeksit sopivat herkuiksi juhlien noutopöytään tai cocktai-paloiksi. Tarjoa maukkaat keksit juustojen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Oliivikeksit

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl hienonnettuja vihreitä oliiveja
  • 4 rkl maitoa

Lisäksi:

  • Manchego-juustoa, viikunahilloa, kirsikoita, viinirypäleitä

Valmistusohje

Oliivikeksit leivotaan näin helposti:Oliivikeksit

1. Nypi rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauheseos sekä mausteet muruseokseksi. Sekoita hienonnetut oliivit ja maito jauhoseokseen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.

2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä levyksi ja leikkaa noin 5 x 7 cm -kokoisiksi kekseiksi taikinapyörää apuna käyttäen. Nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Koristele.

Vinkki: Tarjoa oliivikeksit esimerkiksi manchego– tai roquefort-juuston kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet parmesaani-yrttikeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Oliivikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.