Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Oluttölkkikana eli beer can chicken

Oluttölkkikana eli beer can chicken on amerikkalainen broilerin grillaustapa. Kanan sisällä tölkissä höyryävä olut kypsentää linnnun meheväksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Oluttölkkikana eli beer can chicken

  • 1 kpl kokonainen broileri
  • ½ kpl sitruuna
  • 2 kpl rosmariinin oksaa
  • kuivaa grillausmaustetta eli rubia
  • (2 rkl ruokaöljyä)
  • 0,5 l tölkki-olutta

Valmistusohje

Oluttölkkikana eli beer can chicken valmistuu näin:

Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla. Hiero grillimausteseosta ja sitruunanmehua linnun pintaan. Irrota rintalastan nahkaa sormien avulla ja sujauta pari rosmariininoksaa nahan alle. (Voit viimeistellä hieronnan myös öljyllä hyvän pintavärin saamiseksi)

Kaada lasiin oluesta noin puolet ja nauti. Pistele sitten oluttölkin kanteen ja yläreunaan (nestepinnan yläpuolelle) reikiä.

Laita oluttölkki tasaiselle alustalle tai ja paina maustettu broileri tölkin päälle. Tölkki uppoaa linnun vatsaonteloon ja kana ikään kuin istuu tölkin päällä.

Grillaa broileria miedolla lämmöllä epäsuorasti joko kannellisessa grillissä tai folion alla. Grillaus vie aikaa noin tunnin, riippuen broilerin koosta. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä koivesta. Jos neste on kirkasta, oluttölkkikana on kypsä.

Annan broilerin vetäytyä peitettynä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa oluttölkkikana grillattujen kasvisten kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kokonainen grillattu broileri

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Oluttölkkikana eli beer can chicken

Sinun täytyy kommentoidaksesi.