Omenainen kanakastike
Kanakastike on nopea ja helppo arkiruoka. Kokeile kanakastikkeen pohjaksi kuivaa siideriä ja tehosta makua omenakuutioilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Omenainen kanakastike
- 3 kypsää broilerin rintaleikettä
- 3 dl kuivaa omenasiideriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 omena
- 2 rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 dl ruokakermaa
- 1 dl persiljaa
Valmistusohje
Omenainen kanakastike valmistuu helposti näin:
- Poista broilerin rintaleikkeistä nahat ja luut ja paloittele liha.
- Lisää siideri kasariin ja anna kanakastikkeen kiehahtaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja keitä viitisen minuuttia.
- Kuori ja lohko kanakastikkeeseen mukaan myös omena.
- Lisää paloiteltu broilerinliha ja kuumenna ruoka kiehuvaksi. Suurusta liemi ja keitä kanakastiketta hetken aikaa.
- Lisää kerma ja hienonnettu persilja ja jatka kypsentämistä viitisen minuuttia. Viimeistele omenainen kanakastike persiljalla.
Vinkki! Broilerin rintaleikkeissä on mukana nahkaa ja luita, jotka on helppo itse poistaa. Kilohinta on edullisempi kuin nahattomiksi ja luuttomiksi puhdistettujen rintafileiden. Kahdeksasta rintaleikkeestä riittää kolmeen ruokalajiin. Käytä kaksi rintaleikettä keittoon, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Kypsennä loput broilerileikkeet paistopussissa uunissa. Jäähdytä ja varaa puolet seuraavan päivän salaattiin. Toisen puolen voit perata, paloitella ja pakastaa kastiketta varten.
Lue myös Anna.fi: Kana-pistaasipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen kanakastike