Reseptit
Kiitos

Omenainen kanakastike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kpl kypsää broilerin rintaleikettä
3.3 dl kuivaa omenasiideriä
3 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl omena
Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
suolaa
valkopippuria
1 dl ruokakermaa
ruukullinen persiljaa

Valmistusohje

  1. Poista broilerin rintaleikkeistänahat ja luut ja paloittele liha.
  2. Lisää siideri kasariin ja anna kiehahtaa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja keitä viitisen minuuttia.
  3. Kuori ja lohko mukaan myös omena.
  4. Lisää paloiteltu broilerinliha ja kuumenna ruoka kiehuvaksi. Suurusta liemi ja keitä hetken aikaa.
  5. Lisää kerma ja hienonnettu persilja ja jatka kypsentämistä viitisen minuuttia. Hienonna kastikkeeseen runsaasti persiljaa.
  6. Broilerin rintaleikkeissä on mukana nahkaa ja luita, jotka on helppo itse poistaa. Kilohinta on edullisempi kuin nahattomiksi ja luuttomiksi puhdistettujen rintafileiden. Kahdeksasta rintaleikkeestä riittää kolmeen ruokalajiin. Käytä kaksi rintaleikettä keittoon, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Kypsennä loput broilerileikkeet paistopussissa uunissa. Jäähdytä ja varaa puolet seuraavan päivän salaattiin. Toisen puolen voit perata, paloitella ja pakastaa kastiketta varten.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenainen kanakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X