Reseptit
Kiitos

Omenapiirakka

Omenapiirakka on loppukesän ja syksyn suosikkiherkku. Tässä omenapiirakassa on ohut pohja ja täytteenä runsaasti omenia sekä kanelilla ja sokerilla maustettua kermaviiliä. Parhaalta omenapiirakka maistuu lämpimänä tai haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl sokeria
100 g margariinia (laktoositon)
1 kananmuna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl maitoa

täyte:

noin 6 omenaa
1 tl kanelia
1 prk Hyla-kevytviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria

Valmistusohje

 

1. Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon maito. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

2. Kuori omenat. Lohko ne ja asettele taikinapohjalle. Sekoita täyte ja kaada omenien päälle.

3. Paista omenapirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Omenapiirakan pinnalle voit ripotella koristeeksi muutaman puolukan tai karpalon.

Omenapirakan reseptillä syntyy myös mausteinen persikkapiirakka: Valmista sama piirakkataikina kuin kanelisessa omenapiirakassa, mutta lisää mausteeksi vielä 1 tl inkivääriä, 0,5 tl muskottipähkinää ja 0,5 tl neilikkaa. Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan. Asettele päälle purkillinen valutettuja persikanpuolikkaita. Levitä päälle 1 purkillinen Hyla-kermaviiliä,johon on sekoitettu kananmuna ja 2 rkl sokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ohje: Minna Wilhelms, Helsinki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X