Reseptit
30-60 min
Kiitos

Omenatarhan sadonkorjuukakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kananmunaa
150 g sokeria (1,7 dl)
150 g voita tai margariinia
150 g vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja (noin 2,25 dl)
1.5 tl leivinjauhetta

päälle:

omenoita
sokeria, kanelia

Valmistusohje

Omenatarhan sadonkorjuukakku

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, haaleaksi jäähdytetty voi tai margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot joukkoon. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 30 x 25 cm).
  2. Leikkaa omenoita ohuiksi viipaleiksi ja sirottele taikinan päälle. Ripottele mausteeksi sokeria ja kanelia.
  3. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
  • Jos teet uunipannun kokoisen leivonnaisen, tee taikinaa kaksinkertainen annos. Kanelin asemesta voit sirotella piirakan päälle punaisia puolukoita. Kakusta tulee täyteläisen maukas, jos käytät jauhoina yhtä paljon vehnä- ja sämpyläjauhoja.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenatarhan sadonkorjuukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X