Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenatorttu

Mehevä omenatorttu saa täytteekseen kotimaisten omenien lisäksi kananmunasta ja kermasta. Sitruunamehu raikastaa täytteen. Tarjoa herkullinen omenatorttu klassisesti kermavaahdon kera.

Ainekset

Omenatortun pohja:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 keltuaista

Omenatortun täyte:

  • noin 700 g hapahkoja omenoita
  • sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1.5 dl kermaa

Valmistusohje

 

  1. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja paloittele rasva kuoppaan jauhojen keskelle. Lisää tomusokeri ja keltuaiset ja nypi ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
  2. Taputtele taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan (27-30 cm läpimitaltaan) ja sen reunoille.
  3. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko omenat neljää osaan. Leikkaa lohkoihin viiltoja ja kostuta lohkot sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Aseta omenalohkot vuokaan kauniisti ympyrään viilletty puoli ylöspäin.
  4. Sekoita sitruunanmehu, sokeri, kananmunat ja kerma ja kaada seos omenoiden päälle.
  5. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Siivilöi jäähtyneen omenatortun päälle tomusokeria. Tarjoa omenatorttu kermavaahdon kera.

Lue myös: Syksy maistuu omenalta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.