Omenatorttu
Mehevä omenatorttu saa täytteekseen kotimaisten omenien lisäksi kananmunasta ja kermasta. Sitruunamehu raikastaa täytteen. Tarjoa herkullinen omenatorttu klassisesti kermavaahdon kera.
- Kasvis
Ainekset
Omenatortun pohja:
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 2 keltuaista
Omenatortun täyte:
- noin 700 g hapahkoja omenoita
- sitruunan mehu
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1.5 dl kermaa
Valmistusohje
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja paloittele rasva kuoppaan jauhojen keskelle. Lisää tomusokeri ja keltuaiset ja nypi ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
- Taputtele taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan (27-30 cm läpimitaltaan) ja sen reunoille.
- Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko omenat neljää osaan. Leikkaa lohkoihin viiltoja ja kostuta lohkot sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Aseta omenalohkot vuokaan kauniisti ympyrään viilletty puoli ylöspäin.
- Sekoita sitruunanmehu, sokeri, kananmunat ja kerma ja kaada seos omenoiden päälle.
- Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
- Siivilöi jäähtyneen omenatortun päälle tomusokeria. Tarjoa omenatorttu kermavaahdon kera.
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenatorttu