![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/04/onigiri.jpg?s=83a872cb6516e194a16b7f06dc504b9e&fit=crop)
Onigiri
Onigiri on sushiriisistä valmistettu kolmion muotoinen täytetty riisipallo, joka kääritään merilevään. Onigirit ovat Japanissa suosittua välipala- ja lounasruokaa kioskien kylmähyllyiltä napattuna. Tässä versiossa on tonnikalatäyte
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Onigiri
- 5 dl sushiriisiä
- 2 nori-merileväarkkia
- 1 tlk (200 g/150 g) tonnikalaa
- 2 rkl (kewpie)majoneesia
- 1 tl soijakastiketta
Furikake
- 2 nori-merileväarkkia
- ½ dl kuorittuja seesaminsiemeniä
- ½ dl mustia seesaminsiemeniä
- 1 tl merisuolahiutaleita
Valmistusohje
Onigiri tonnikalatäytteellä valmistuu helposti näin:
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Valmista furikake. Hienonna leväarkit tehosekoittimen leikkurissa. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita seesaminsiemenet ja suola levämurun joukkoon.
- Sekoita tonnikala, majoneesi ja soijakastike tahnaksi.
- Leikkaa noriarkit ensin kahtia ja puolikkaat vielä kukin poikittain neljäksi paksuksi suikaleeksi. Laita furikake lautaselle tai matalaan kulhoon.
- Ota noin 0,75 dl sushiriisiä ja muotoile siitä kostutetuin käsin kolmion muotoinen tiivis pallo. Paina keskelle kolo ja lusikoi siihen pari teelusikallista täytettä.
- Kääntele sushiriisiä täytteen päälle reunoilta tai ota tarvittaessa hieman lisää sushiriisiä ja paina se täytteen päälle tiiviisti. Muotoile tiiviiksi kolmioksi.
- Laita norisuikale riisikolmion yhdelle sivulle ja käännä sen päädyt kolmion sivuille. Kasta kaksi muuta kolmion sivua furikakessa.
- Muotoile muut onigirit samaan tapaan. Säilytä viileässä esimerkiksi leivinpaperiin ja kelmuun käärittynä.
Vinkki! Voit korvata tonnikalan luonnonkalasäilykkeellä. Lue myös vinkit sushiriisin keittämiseen.
Lue myös Anna.fi: Pinkit sushipalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Onigiri