Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Onigiri

Onigiri on sushiriisistä valmistettu kolmion muotoinen täytetty riisipallo, joka kääritään merilevään. Onigirit ovat Japanissa suosittua välipala- ja lounasruokaa kioskien kylmähyllyiltä napattuna. Tässä versiossa on tonnikalatäyte

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Onigiri

  • 5 dl sushiriisiä
  • 2 nori-merileväarkkia
  • 1 tlk (200 g/150 g) tonnikalaa
  • 2 rkl (kewpie)majoneesia
  • 1 tl soijakastiketta

Furikake

  • 2 nori-merileväarkkia
  • ½ dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • ½ dl mustia seesaminsiemeniä
  • 1 tl merisuolahiutaleita

Valmistusohje

Onigiri tonnikalatäytteellä valmistuu helposti näin:

  1. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Valmista furikake. Hienonna leväarkit tehosekoittimen leikkurissa. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita seesaminsiemenet ja suola levämurun joukkoon.
  3. Sekoita tonnikala, majoneesi ja soijakastike tahnaksi.
  4. Leikkaa noriarkit ensin kahtia ja puolikkaat vielä kukin poikittain neljäksi paksuksi suikaleeksi. Laita furikake lautaselle tai matalaan kulhoon.
  5. Ota noin 0,75 dl sushiriisiä ja muotoile siitä kostutetuin käsin kolmion muotoinen tiivis pallo. Paina keskelle kolo ja lusikoi siihen pari teelusikallista täytettä.
  6. Kääntele sushiriisiä täytteen päälle reunoilta tai ota tarvittaessa hieman lisää sushiriisiä ja paina se täytteen päälle tiiviisti. Muotoile tiiviiksi kolmioksi.
  7. Laita norisuikale riisikolmion yhdelle sivulle ja käännä sen päädyt kolmion sivuille. Kasta kaksi muuta kolmion sivua furikakessa.
  8. Muotoile muut onigirit samaan tapaan. Säilytä viileässä esimerkiksi leivinpaperiin ja kelmuun käärittynä.

Vinkki! Voit korvata tonnikalan luonnonkalasäilykkeellä. Lue myös vinkit sushiriisin keittämiseen.

onigiri
Onigiri on Japanissa suosittu välipala kioskien kylmähyllyiltä napattuna.

Lue myös Anna.fi: Pinkit sushipalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Onigiri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.