Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynä-calvadoshillo

Aikuiseen makuun sopiva hillo on mainio ruokalahja ystävälle. Päärynä-calvadoshillo on erinomainen valinta myös juustolautasen kaveriksi.

Ainekset

  • 1 kg päärynöitä
  • 1 dl calvados-omenaviinaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl hillosokeria

Valmistusohje

  1. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Nosta hedelmäpalat kattilaan, lisää calvados ja keitä hiljalleen, kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta päärynät tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja lisää päärynäsoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen ja poista vaniljatanko.
  3. Kaada kuuma päärynähillo puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viilessä.

Ohjeella valmistat noin 6 desilitraa valmista hilloa.

Lisää herkullisia hillo-ohjeita: Suklainen vadelmahillo Kirsikkainen hillo Taarin hillo Ruoka.fi: Karviais-omenahillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynä-calvadoshillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.