
Päärynä-calvadoshillo
Aikuiseen makuun sopiva hillo on mainio ruokalahja ystävälle. Päärynä-calvadoshillo on erinomainen valinta myös juustolautasen kaveriksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg päärynöitä
- 1 dl calvados-omenaviinaa
- 1 vaniljatanko
- 4 dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori päärynät, poista siemenkodat ja paloittele pieniksi. Nosta hedelmäpalat kattilaan, lisää calvados ja keitä hiljalleen, kunnes päärynäpalat soseutuvat. Soseuta päärynät tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Halkaise vaniljatanko ja lisää päärynäsoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen ja poista vaniljatanko.
- Kaada kuuma päärynähillo puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä. Säilytä viilessä.
Ohjeella valmistat noin 6 desilitraa valmista hilloa.
Lisää herkullisia hillo-ohjeita: Suklainen vadelmahillo Kirsikkainen hillo Taarin hillo Ruoka.fi: Karviais-omenahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynä-calvadoshillo