Pad thai
Pad thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit saavat makua katkaravuista ja osterikastikkeesta sekoitetusta liemestä. Kasviksia voi laittaa sekaan mielen mukaan. Kaali, porkkanat ja purjo sopivat hyvin katkarapujen ja nuudeleiden kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pad thai
- 500 g keräkaalia
- 3 porkkanaa
- 1 purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 kananmunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 150 g riisinuudeleita
- 300 g katkarapuja
Pad thai -kastike
- 3 rkl osterikastiketta
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl kalakastiketta tai soijaa
Pinnalle
- 1 dl suolapähkinöitä
- 1 chili silputtuna
- ½ sitruunaa lohkoina
Valmistusohje
Pad thai valmistuu helposti näin:
- Leikkaa noin puoli kiloa keräkaalia tai suippokalia suikaleiksi. Kuori kolme porkkanaa ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Voit myös raastaa porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo hienoksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Lorauta korkeareunaiseen paistokasariin tai vokkipannuun ruokalusikallinen öljyä. Riko perään kaksi kananmunaa. Sekoita samalla tyylillä kuin tekisit munakokkelia.
- Kun munat ovat hyytyneet, lisää kaalit ja porkkanat pannulle. Paista 5-10 minuuttia. Jätä kasvikset sopivan napakoiksi.
- Keitä kolme levyä riisinuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta nuudelit ja lisää ne kasvisten ja valkosipulin kanssa pannulle. Sekoittele ja paista hetki.
- Mittaa pieneen kulhoon kolme ruokalusikallista osterikastiketta, kaksi ruokalusikallista viinietikkaa, kaksi ruokalusikallista sokeria ja puolitoista ruokalusikallista kalakastiketta. Yhdistä kastikkeen ainekset ja kaada ne pannulle.
- Lisää lopuksi purjot ja katkaravut. Kuumenna hetki.
- Nostele pad thai annoksiksi lautasille. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä ja chiliä. Viimeistele juuri puristetulla sitruunamehulla.
Vinkki! Katkarapujen sijaan pad thaihin sopivat myös paistettu kana ja tofu.
Lue myös: Ihanimmat nuudeliruoat keitoista vokkeihin
Lue myös Anna.fi: Parhaat nuudeliruoat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pad thai