Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Timjamilla maustettu, paistettu siikafilee

Paista siikafileet timjamin kanssa ja viet kala-ateriasi kokonaan uudelle tasolle. Timjami on mainio nuuan kokin mauste. Jo oksa tuoretta timjamia tai muutama pieni lehti luovuttaa aromiaan ruokaan ja timjamin täyteläinen maku sopii monien ruokien mausteeksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Timjamilla maustettu paistettu siikafilee:

  • koosta riippuen 2-4 kpl siikafileetä
  • voita paistamiseen
  • 2-4 kpl timjaminoksia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Paistettu siikafilee valmistetaan näin:

Vedä siikafileisiin nahkapuolelle terävällä veitsellä muutama viilto, niin siikafilee pysyy ryhdissään kypsentämisen aikana. 

Kuumenna pannussa  nokare voita ja paista siikafileet nopeasti molemmin puolin. Kun kalanliha muuttuu valkeaksi, se on kypsää.

Mausta suolalla, pudota joka fileelle timjaminoksa.

Tarjoa paistetut siikafileet kuumina suoraan pannusta kuoriperunoiden, esimerkiksi Siiklin kanssa.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Timjamilla maustettu, paistettu siikafilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.