Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Paistetut retiisit ja halloumi

Paistetut retiisit ja halloumi hunnutetaan vaahterasiirapilla. Pannulla paistaminen antaa retiiseille ihan uuden ulottuvuuden. Paistetut retiisit suolaisen juuston kera sopii syötäväksi sellaisenaan tai muiden salaattien pohjaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paistetut retiisit

1 nippu retiisejä
2 rkl voita tai öljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl ruohosipulia
1/2 dl retiisin naatteja
Mainos

Lisäksi

200 g halloumijuustoa
1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Paistetut retiisit maistuvat halloumin kanssa. Ota yksi nippu retiisejä. Leikkaa retiiseistä naatit irti. Pese naatit ja retiisit. Leikkaa retiisit neljään tai kahteen osaan. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista voita tai öljyä ja paista retiisejä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Pyöräytä siirappi retiisien joukkoon. Lisää lopuksi yksi ruokalusikallinen hienonnettua ruohosipulia ja pieneksi pilkotut retiisin naatit. Anna olla vielä hetki hellalla, jotta naatit lämpenevät ja maustuvat.

2. Grillaa öljytyllä parilapannulla yksi paketti eli 200 grammaa halloumijuustoa molemmin puolin raidalliseksi. Nosta juustot lautaselle ja annostele paistetut retiisit naatteineen päälle. Nauti lämpimänä.

Vinkki! Varmista ennen ruoanlaittoa naattien puhtaus. Itse kasvatettujen ja luomukasvisten naatteja voi syödä ilman pelkoa torjunta-ainejäämistä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2020.

Katso myös: Retiisi rouskuu salaateissa

Anna.fi/ruoka: Retiisi-fetasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paistetut retiisit ja halloumi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X