Reseptit
4
Kiitos

Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli

Uunissa pehmenneen valkosipulin maku on viettelevän makea. Majoneesin joukkoon sekoitettuna siitä syntyy täydellinen aioli. Dippikastikkeeseen dipataan paahdettuja, meheviä palsternakkoja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Palsternakkaranskalaiset:

500 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Paahdettu valkosipuliaioli:

3 isoa valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 1/2 dl majoneesia

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa 500 g palsternakkoja pitkiksi, ohuiksi tikuiksi. Levitä palsternakat puhtaalle uunipellille ilman leivinpaperia ja pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä. Kuori 3 valkosipulinkynttä dippiä varten ja halkaise kynnet folioarkille. Valuta pinnalle 2 tl oliiviöljyä. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö palsternakkojen viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.

2. Nosta pelti uunista ja poista valkosipulinyytti jäähtymään. Ripottele palsternakkojen päälle 1 tl sormisuolaa ja kääntele palsternakat. Raasta päälle 1 dl parmesaanijuusota. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti, kunnes juusto saa hieman väriä.

3. Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita joukkoon 1 1/2 majoneesia. Tarjoa dippikastikkeena.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

palsternakkaranskikset ja paahdettu valkosipuliaioli

Majoneesin joukkoon sekoitettuna uunissa lempeäksi paahtuneesta valkosipulista syntyy täydellinen aioli. Kuva: Niclas Mäkelä

Lue myös: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X