Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli

Uunissa pehmenneen valkosipulin maku on viettelevän makea. Majoneesin joukkoon sekoitettuna siitä syntyy täydellinen aioli. Dippikastikkeeseen dipataan paahdettuja, meheviä palsternakkoja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Palsternakkaranskalaiset:

500 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
Mainos

Paahdettu valkosipuliaioli:

3 isoa valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 1/2 dl majoneesia

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa 500 grammaa palsternakkoja pitkiksi, ohuiksi tikuiksi. Levitä palsternakat puhtaalle uunipellille ilman leivinpaperia ja pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Kuori kolme valkosipulinkynttä dippiä varten ja halkaise kynnet folioarkille. Valuta pinnalle kaksi teelusikallista oliiviöljyä. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö palsternakkojen viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.

2. Nosta pelti uunista ja poista valkosipulinyytti jäähtymään. Ripottele palsternakkojen päälle yksi teelusikallinen sormisuolaa ja kääntele palsternakat. Raasta päälle yksi desilitra parmesaanijuusota. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti, kunnes juusto saa hieman väriä.

3. Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita joukkoon 1 1/2 desilitraa majoneesia. Tarjoa dippikastikkeena.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

palsternakkaranskikset ja paahdettu valkosipuliaioli

Majoneesin joukkoon sekoitettuna uunissa lempeäksi paahtuneesta valkosipulista syntyy täydellinen aioli. Kuva: Niclas Mäkelä

Lue myös: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X