Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli
Uunissa pehmenneen valkosipulin maku on viettelevän makea. Majoneesin joukkoon sekoitettuna siitä syntyy täydellinen aioli. Dippikastikkeeseen dipataan paahdettuja, meheviä palsternakkoja.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Palsternakkaranskalaiset:
500 g
palsternakkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
Paahdettu valkosipuliaioli:
3 isoa
valkosipulinkynttä
2 tl
oliiviöljyä
1 ½ dl
majoneesia
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa 500 grammaa palsternakkoja pitkiksi, ohuiksi tikuiksi. Levitä palsternakat puhtaalle uunipellille ilman leivinpaperia ja pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Kuori kolme valkosipulinkynttä dippiä varten ja halkaise kynnet folioarkille. Valuta pinnalle kaksi teelusikallista oliiviöljyä. Kääri folionyytin sisään. Nosta käärö palsternakkojen viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
2. Nosta pelti uunista ja poista valkosipulinyytti jäähtymään. Ripottele palsternakkojen päälle yksi teelusikallinen sormisuolaa ja kääntele palsternakat. Raasta päälle yksi desilitra parmesaanijuusota. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti, kunnes juusto saa hieman väriä.
3. Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita joukkoon 1 1/2 desilitraa majoneesia. Tarjoa dippikastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakkaranskalaiset ja paahdettu valkosipuliaioli