Paneroitu tofu
Paneroitu tofu on ihanan rapsakkaa, ja sen voi nauttia vaikkapa riisin ja kasvisten kanssa. Maukas kasvisruoka on nopea ja helppo valmistaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paneroitu tofu
- 1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
- 1½ dl pankojauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl valkospipulijauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl vettä
- 6 rkl rypsyöljyä
Valmistusohje
Katso videolta, miten paneroitu tofu valmistetaan:
Paneroitu tofu valmistuu helposti näin:
- Leikkaa tofu noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Poista sitten tofusta ylimääräinen neste. Asettele tofut väljästi puhtaan keittiöliinan päälle ja taittele liinan reunat tofujen peitteeksi. Laita käärittyjen tofujen päälle leikkuulauta ja joitain painavia astioita painoksi. Anna veden imeytyä keittiöliinaan noin 5 minuutin ajan.
- Kaada pankojauhot laakeaan kulhoon.
- Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja suola ja sekoita. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna isolla paistinpannulla runsaasti rypsiöljyä. Ota tofut esille kääreestä ja dippaa ne yksitellen ensin vehnäjauhoseokseen ja sitten pankojauhoihin. Katso, että kumpaakin sorttia tulee tofupalan jokaiselle puolelle.
- Paista tofuja paistinpannulla rypsiöljyssä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Nauti tofut joko välipalana jonkin dipin kanssa tai pääruokana esimerkiksi riisin, salaatin, itujen ja chilimajoneesin kanssa.
Vinkki! Voit myös nauttia tofun itse tehdyn majoneesin kanssa. Kurkkaa myös vinkki valmiin majoneesin maustamiseen chilitahnalla.
Lue myös Anna.fi: Seesamitofua ja riisiä – Herkullinen marinadi tehdään seesamiöljystä ja soijakastikkeesta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paneroitu tofu