Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos
Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos on mainio lisuke liha-tai kasvisruoille. Se maistuu myös queasadillojen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos
- 1 rkl sinappia
- 1 tl sokeria
- 2-4 rkl omena- tai siideriviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl oreganoa
- noin 1 dl hyvää oliiviöljyä tai rypsiöljyä
- 6-8 dl keitettyjä kikherneitä eli garbanzopapuja
- n. 200 g säilöttyjä kidney-papuja
- 1 varsiselleri
- ½ - 1 punasipuli
- 1 nippu kevätsipulia
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos tehdään helposti näin:
- Sekoita salaattikulhossa huolellisesti sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, oreganoa ja öljyä. Tarkista kastikkeen maku. Sekoita kypsät pavut joukkoon. Peitä kulho ja anna salaatin maustua seuraavaan päivään.
- Lisää juuri ennen tarjoamista pieniksi kuutioiksi leikattu selleri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli.
Vinkki: Intiaanit ovat kautta aikojen käyttäneet samalla aterialla papuja ja maissia, sillä ne täydentävät toisiaan. Santa Fessä New Mexicossa tämän salaatin jälkeen ravintola The Shed- tarjoaa posolea eli paikallista perinteistä maissipataa, jossa on mukana possunlihaa ja mausteena sitruunamehua, kuivattua punaista chiliä, valkosipulia, oreganoa ja suolaa.
Vinkki: Saat nopeasti papusalaatin aikaan maustamalla kypsät pavut valmiilla salaatinkastikkeella. Joukkoon voit lisätä myös useita erilaisia keitettyjä papuja tai pakastemaissia. Papusalaatti maistuu esimerkiksi queasadillojen lisukkeena.
Lue myös Anna.fi: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos