Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos

Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos on mainio lisuke liha-tai kasvisruoille. Se maistuu myös queasadillojen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos

  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 2-4 rkl omena- tai siideriviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • noin 1 dl hyvää oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 6-8 dl keitettyjä kikherneitä eli garbanzopapuja
  • n. 200 g säilöttyjä kidney-papuja
  • 1 varsiselleri
  • ½ - 1 punasipuli
  • 1 nippu kevätsipulia
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos tehdään helposti näin:

Papusalaatti (Ensalada de Garbanzos)
  1. Sekoita salaattikulhossa huolellisesti sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää murskattu valkosipulinkynsi, oreganoa ja öljyä. Tarkista kastikkeen maku. Sekoita kypsät pavut joukkoon. Peitä kulho ja anna salaatin maustua seuraavaan päivään.
  2. Lisää juuri ennen tarjoamista pieniksi kuutioiksi leikattu selleri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli.

Vinkki: Intiaanit ovat kautta aikojen käyttäneet samalla aterialla papuja ja maissia, sillä ne täydentävät toisiaan. Santa Fessä New Mexicossa tämän salaatin jälkeen ravintola The Shed- tarjoaa posolea eli paikallista perinteistä maissipataa, jossa on mukana possunlihaa ja mausteena sitruunamehua, kuivattua punaista chiliä, valkosipulia, oreganoa ja suolaa.

Vinkki: Saat nopeasti papusalaatin aikaan maustamalla kypsät pavut valmiilla salaatinkastikkeella. Joukkoon voit lisätä myös useita erilaisia keitettyjä papuja tai pakastemaissia. Papusalaatti maistuu esimerkiksi queasadillojen lisukkeena.

Lue myös Anna.fi: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.