Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parmesaani-yrttitikut

Rapeat parmesaani-yrttitikut sopivat mainiosti juhlien noutopöytään salaattien rinnalle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Taikina

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl spelttijauhoja
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl oliiviöljyä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1 ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 ½ rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja timjamia
  • 2 tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja spelttijauhot. Vatkaa löysää seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunti. 2. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se neljään palaan. Jaa jokainen pala noin kymmeneen osaan. Pyörittele paloista noin 20 cm:n pituiset ohuet tangot. Nosta tangot leivinpaperoitujen uunipeltien päälle ja anna nousta peitettynä 15 minuuttia. 3. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään. Voitele tangot kevyesti munalla ja ripottele pinnalle juusto-yrttiseosta. Paista 225-asteisessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parmesaani-yrttitikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.