Parmesaani-yrttitikut
Rapeat parmesaani-yrttitikut sopivat mainiosti juhlien noutopöytään salaattien rinnalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Taikina
- 5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 3 dl spelttijauhoja
- n. 10 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl oliiviöljyä
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 1 ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 ½ rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja timjamia
- 2 tl valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja spelttijauhot. Vatkaa löysää seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunti. 2. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se neljään palaan. Jaa jokainen pala noin kymmeneen osaan. Pyörittele paloista noin 20 cm:n pituiset ohuet tangot. Nosta tangot leivinpaperoitujen uunipeltien päälle ja anna nousta peitettynä 15 minuuttia. 3. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään. Voitele tangot kevyesti munalla ja ripottele pinnalle juusto-yrttiseosta. Paista 225-asteisessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parmesaani-yrttitikut