![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2015/10/parmesaanipolenta630.jpg?s=29f1bc5904b22bb71b4ae22a1b555e3e&fit=crop)
Parmesaanipolenta
Parmesaanipolenta syntyy hetkessä ja sopii hyvin vaikkapa kasvisten tai lihan seuraksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 ½ dl polentaa eli maissiryynejä
- 7 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- 2 dl parmesaanijuustoraastetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa polenta joukkoon, samalla vispilällä koko ajan sekoittaen. Anna polentan kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Lisää kerma, voi ja parmesaani, ja kiehauta seos. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Rakenne saa olla valuvaa, löysähköä puuroa.
Kokeile myös muita lisukkeita:
Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer Pinaattipesto Korianterihummus Mangoldirisotto Ruoka.fi: Kermainen polenta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parmesaanipolenta