Reseptit
alle 30 min
4

Parmesaanipolenta

Parmesaanipolenta syntyy hetkessä ja sopii hyvin vaikkapa kasvisten tai lihan seuraksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 1/2 dl polentaa eli maissiryynejä
7 dl vettä
2 dl kuohukermaa
50 g voita
2 dl parmesaanijuustoraastetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa polenta joukkoon, samalla vispilällä koko ajan sekoittaen. Anna polentan kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Lisää kerma, voi ja parmesaani, ja kiehauta seos. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Rakenne saa olla valuvaa, löysähköä puuroa.

Kokeile myös muita lisukkeita:

Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer
Pinaattipesto
Korianterihummus
Mangoldirisotto
Ruoka.fi: Kermainen polenta

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parmesaanipolenta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X