Parsapastasalaatti
Tämä pastasalaatti on niin noutopöydän herkku kuin keväisen piknikin evässalaatti. Voit käyttää siihen ruokaisempia tortelliineja tai edullisempaa kuviopastaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
Ainekset
- 500 g juustotäytteisiä tortelliineja tai kuviopastaa
- 500 g vihreää parsaa
- 300 g kurkku
- 3 kiiviä
- 2 paprikaa
- 2-3 dl mansikoita
- pieni terttu tummia viinirypäleitä
- 1 ½ dl parmesaania lastuina tai raasteena
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Kastike:
- ¾ dl neitsytoliiviöljyä
- ½ dl valkoista balsamicoa
- 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl sokeria
Lisäksi:
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
Valmistusohje
1. Keitä tortelliinit tai pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan
2. Keitä vihreitä parsoja parsoja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä parsat.
3. Kuutioi kurkku ja paprika, viipaloi kiivit. Poista rypäleistä siemenet. Viipaloi mansikat.
4. Lado salaattiaineksia kerroksittain salaattikulhoon, ripottele väleihin raastettua parmesaania.
5. Mittaa kastikeainekset lasitölkkiin ja ravista sekaisin. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
6. Halutessasi voi koristella salaatin ilmakuivatulla kinkulla, mutta se ei ole välttämätöntä, jos haluat pitää ruoan vegenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsapastasalaatti