Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsapastasalaatti

Tämä pastasalaatti on niin noutopöydän herkku kuin keväisen piknikin evässalaatti. Voit käyttää siihen ruokaisempia tortelliineja tai edullisempaa kuviopastaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 500 g juustotäytteisiä tortelliineja tai kuviopastaa
  • 500 g vihreää parsaa
  • 300 g kurkku
  • 3 kiiviä
  • 2 paprikaa
  • 2-3 dl mansikoita
  • pieni terttu tummia viinirypäleitä
  • 1 ½ dl parmesaania lastuina tai raasteena
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Kastike:

  • ¾ dl neitsytoliiviöljyä
  • ½ dl valkoista balsamicoa
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

1. Keitä tortelliinit tai pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan

2. Keitä vihreitä parsoja parsoja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä parsat.

3. Kuutioi kurkku ja paprika, viipaloi kiivit. Poista rypäleistä siemenet. Viipaloi mansikat.

4. Lado salaattiaineksia kerroksittain salaattikulhoon, ripottele väleihin raastettua parmesaania.

5. Mittaa kastikeainekset lasitölkkiin ja ravista sekaisin. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

6. Halutessasi voi koristella salaatin ilmakuivatulla kinkulla, mutta se ei ole välttämätöntä, jos haluat pitää ruoan vegenä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsapastasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.