
Parsapiirakka filotaikinasta
Parsapiirakka on kevään hurmaavin suolainen piirakka. Käytä parsa piirakkaan kokonaisena, saat aikaan näyttävän tarjottavan. Ohuen ohuesta filotaikinasta syntyy rapea piirakkapohja. Parsapiirakan täyte saa makua ja pehmeyttä perunasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Parsapiirakka filotaikinasta
- 3-4 filotaikina-arkkia
Täyte
- 400 g vihreää parsaa
- 500 g jauhoista perunaa
- 75 g juustoraastetta, esimerkiksi keltaista cheddarjuustoa
- 250 g ricottajuustoa
- ½ dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Voitelu
- 40 g voita
Valmistusohje
Parsapiirakka filotaikinasta leivotaan helposti näin:
1. Anna filotaikinalevyjen sulaa paketissa. Valmista täyte. Esivalmistele ja keitä parsat napakan kypsiksi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Soseuta perunanuijalla tasaiseksi. Raasta cheddarjuusto karkeaksi ja sekoita kuumaan perunasoseeseen. Anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, kerma, kanamuna ja mausteet. Sekoita seos perunaseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
3. Irrota filotaikinakääröstä 3–4 arkkia ja pakkaa loput huolellisesti takaisin pakettiin. Leikkaa arkkipino puoliksi. Nosta yksi puolikas levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele kevyesti pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista voitelu ja nosta levyjä kerroksittain, kunnes niitä on 6–8 päällekkäin.
4. Aseta taikinapino leivinpaperin kanssa suorakaiteenmuotoiseen piirakka- tai uunivuokaan. Poista ylimääräinen osa leivinpaperista. Levitä taikinalevyille täyte ja aseta päälle kokonaiset keitetyt parsat.
5. Paista parsapiirakka filotaikinasta 200-asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen tarjoilua.
Vinkki! Huolellisesti pakattu sulatettu lopputaikina säilyy jääkaapissa parisen viikkoa, joten voit huoletta käyttää kerralla siitä vain osan.
Lue myös: Parsa on kevään herkkuvihannes
Lue myös Anna.fi: Parsa parhaimmillaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsapiirakka filotaikinasta