Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-parsapiirakka

Lohi-parsapiirakka on maistuva tarjottava raikkaan salaatin kanssa. Täytteen savustettu lohi ja raikas parsa ovat mainio makupari. Suolainen piirakka raikastuu sitruunalla ja maku syvenee maukkaalla juustolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lohi-parsapiirakka, pohja

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl kylmää vettä

Lohi-parsapiirakka, täyte

  • 3 kananmunaa
  • 3 1/3 dl kuohukermaa
  • 250 g Comté-juustoa raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 200 g lämminsavulohta
  • 6 vihreää parsaa

Valmistusohje

Lohi-parsapiirakka leivotaan helposti näin

  1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  4. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
  5. Poista leivinpaperi painoineen piiraspohjan päältä. Laita lohipalat pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Parsat lisätään vasta myöhemmin.
  6. Kuori parsat tarvittaessa kevyesti. Poista kova, puumainen tyvuí. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Nosta parsat jääveteen viilemään muutamaksi minuutiksi. Valuta parsat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Nosta parsat täytteen päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  7. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele lohi-parsapiirakka juuri ennen tarjoilua pinaatilla tai salaatilla.

Lue myös: Suolainen piirakka ihastuttaa aina – nappaa talten Kotilieden lukijoiden 10 parasta ohjetta

Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-parsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.