Reseptit
6
Kiitos

Parsapiirakka

Parsapiirakka sopii kevään juhlapöytiin, brunsseille, valmistujaisiin tai illanistujaisiin. Tällä sivustomme suosikkireseptillä saat piirakasta erityisen mehevän. Piirakan kuorrutuksessa maistuu parmesaani ja täytteeseen tuo särmää tilkka sitruunamehua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsapiirakan pohja:

150 g voita
tai margariinia
0.5 dl parmesaaniraastetta
4 dl vehnäjauhoa
0.5 dl vettä

Parsapiirakan täyte:

1 kg vihreää parsaa
vettä
0.5 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua

Parsapiirakan kuorrutus:

4 kpl munia
2 dl kevytkermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Parsapiirakka onnistuu näin:

  1. Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
  2. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  4. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Katso lisää herkullisia parsareseptejä:

Parsa-yrttimunakas
Parsa-appenzeller -piirakka
Varhaisvihannespizza

Keskustelu

Miksi vi*ussa sivu on tehty niin, että sitä ei saa tulostettua? Ettei vain olisi helppo tehdä – vai onko tarkoitus raahata tietokone keittiöön?

Lisää kauppalistalle
Parsapiirakan pohja:
150 g voita
tai margariinia
0.5 dl parmesaaniraastetta
4 dl vehnäjauhoa
0.5 dl vettä
Parsapiirakan täyte:
1 kg vihreää parsaa
vettä
0.5 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua

Parsapiirakan kuorrutus:
4 kpl munia
2 dl kevytkermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria

Parsapiirakka onnistuu näin:
1. Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
2. Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
4. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Maalaa hiirellä ja tulosta.

Kommentoi juttua: Parsapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X