
Parsapiirakka
Parsapiirakka sopii kevään juhlapöytiin, brunsseille, valmistujaisiin tai illanistujaisiin. Tällä sivustomme suosikkireseptillä saat parsapiirakasta erityisen mehevän. Piirakan kuorrutuksessa maistuu parmesaani ja täytteeseen tuo särmää tilkka sitruunamehua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Parsapiirakka, pohja
- 150 g voita
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
Parsapiirakka, täyte
- 1 kg vihreää parsaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Parsapiirakka, kuorrutus
- 4 kananmunaa
- 2 dl kevytkermaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Parsapiirakka leivotaan helposti näin:
- Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
- Kuori parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paista piirakkapohjaa kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista parsapiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
Vinkki: Suolainen piirakka x 10 – katso parhaat reseptit
Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsapiirakka