Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Syreenikakku

Syreenikakku on upea ilmestys. Kolmikerroksisen juustokakun vaaleissa kerrok­sissa on häiväh­dys syreeniä. Violetti kerros mais­tuu mustaherukalta. Säväytä tällä kakulla juhlapöydässä!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Syreenikakku, pohja

  • 200 g kaurakeksejä (gluteenittomia)
  • 50 g voita

Syreenikakku, 1. kerros

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g pehmeää maustamatonta maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl syreeninkukkalientä
  • 2 rkl vettä

Syreenikakku, 2. kerros

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g pehmeää maustamatonta maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 100 g mustaherukoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä

Syreenikakku, 3. kerros

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g pehmeää maustamatonta maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl syreeninkukkalientä
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Syreenikakku leivotaan helposti näin:

1. Murusta 200 grammaa kaurakeksejä hienoksi. Sulata 50 grammaa voita ja sekoita se murun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle. Painele muruseos paperin päälle ja nosta vuoka jääkaappiin.

2. Kiehauta puoli desilitraa syreeninkukkia ja desilitra vettä. Jätä kukat veteen. Siivilöi ne pois viiden minuutin päästä.

3. Tee ensimmäinen kerros. Liota kolme liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa kovaksi vaahdoksi. Lisää 250 grammaa maitorahkaa, 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja desilitra tomusokeria. Sekoita hyvin.

4. Kuumenna kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi ruokalusikallista syreenikukkalientä ja kaksi ruokalusikallista vettä. Liota kuumaan nes­teeseen liivatteet, joista on puristet­tu ylimääräinen neste pois. Sekoita liivateliemi täytteeseen hyvin.

5. Ota vuoka kylmästä. Laita vuoan reunoille kakkukalvoa, joka on korkeampaa kuin kakun reunat. Näin saat tehtyä korkean kakun os­tamatta uutta vuokaa ja kakkuun siistit reunat. Lusikoi täyte pohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään pariksi tunniksi.

6. Tee keskimmäinen täyte lait­tamalla neljä liivatelehteä likoamaan. Vat­kaa kaksi desilitraa kuohukermaa kovaksi vaahdoksi. Lisää 250 grammaa maitorahkaa, 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja desilitra tomus­okeri. Sekoita hyvin. Paseeraa sata grammaa mustaherukoita siivilän läpi ja käytä vain paseerattu sose. Sekoita se täytteeseen.

7. Kuumenna kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista vettä. Liota kuumaan nesteeseen liivatteet, joista on puristettu yli­määräinen neste pois. Sekoita liemi täytteeseen hyvin. Ota vuoka kyl­mästä ja lusikoi täyte pohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään pariksi tunniksi.

8. Tee kolmas kerros halutessasi samalla tavalla kuin ensimmäinen. Jätä se tekemättä, jos haluat mata­lamman kakun.

9. Koristele syreenikakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2022.

Lue myös: Liivate on mainettaan helpompi käyttää – listasimme parhaat niksit liivatteen käyttöön

Lue myös Anna.fi: Ihanasti överi, rennosti naku vai näyttävästi valuva? Kakkujen koristelu tekee juhlan – kokosimme inspiroivat ideat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Syreenikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.