Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Pasta alla Carbonara

Pasta alla carbonara on Italian Lazion maakunnalle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pasta. Munista, juustosta ja pastan keitinvedestä valmistuu herkullinen kastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pasta alla Carbonara:

300 g bucatini-pastaa tai spaghettia
200 g guancialea (ilmakuivattua ja pippurilla maustettua possun poskea, jota saa lihakaupoista. Guancialen voi korvata pancettalla.)
1 kokonainen kananmuna
4 kananmunankeltuaista
100 g pecorino romano -juustoa
mustapippuria maun mukaan (guan- cialessa on jo pippuria, joten lisää varovasti.)

Valmistusohje

1. Kuutioi 200 grammaa guancialea kuutioiksi tai viipaloi pieniksi ohuiksi siivuiksi. Lisää palat kuivalle pannulle. Nosta lämpöä ja anna lihapalojen ruskistua hiljalleen. Älä lisää rasvaa pannulle. Guanciale on rasvaista ja se paistuu rapeaksi omassa rasvassaan. Se on valmista, kun liha on rapeaa ja rasvaosuus melkein kuultaa läpi ja on vähän sulanut. Siirrä paistettu guanciale sivuun odottamaan.

2. Keitä 300 grammaa bucatini-pastaa tai spaghettia pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Raasta 100 grammaa pecorino romano -juustoa pastan kiehumisen aikana.

4. Riko yksi kokonainen kananmuna sekoituskulhoon ja lisää joukkoon 4 keltuaista. Yhdistä juusto munien joukkoon ja vispaa ainekset yhteen. Lisää paistettu guanciale ja sekoita se muna-juustoseokseen. Mausta varovasti mustapippurilla.

5. Siivilöi pasta, ota vähän keitinvettä talteen ja kaada pasta isoon sekoituskulhoon.

6. Kaada päälle muna-juustoseos ja sekoita se nopeasti kuuman pastan joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lorauta joukkoon vähän pastan keitinvettä. Tarjoile heti kuumana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Makuja maailmalta:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pasta alla Carbonara

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X