Reseptit
yli 60 min
36
Kiitos

Pehmeät pinaattipiiraat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 dl perunasosehiutaleita
2 tl suolaa
1 dl öljyä
7 dl vehnäjauhoja

täyte:

500 g tuoretta pinaattia
2 kpl munaa
200 g fetajuustoa

voiteluun:

50 g voita

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva. (Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin.) Lisää perunahiutaleet, suola ja öljy sekä jauhot. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia.
  2. Huuhdo pinaatti ja kiehauta se vähässä vedessä kokoon. Kaada siivilään ja painele liika vesi pois.
  3. Silppua pinaatti. Sekoita joukkoon munat ja murennettu juusto.
  4. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina levyksi. Ota levystä pyöreitä levyjä ja lusikoi niille täytettä. Sulje piiraat puolikuun muotoon. Paista pinaattipiiraita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voitele kypsät pinaattipiiraat voisulalla ja peitä liinalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pehmeät pinaattipiiraat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X