Pehmeät pinaattipiiraat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 36 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 6 dl vettä
- 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 2 dl perunasosehiutaleita
- 2 tl suolaa
- 1 dl öljyä
- 7 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 500 g tuoretta pinaattia
- 2 kpl munaa
- 200 g fetajuustoa
voiteluun:
- 50 g voita
Valmistusohje
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva. (Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin.) Lisää perunahiutaleet, suola ja öljy sekä jauhot. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia.
- Huuhdo pinaatti ja kiehauta se vähässä vedessä kokoon. Kaada siivilään ja painele liika vesi pois.
- Silppua pinaatti. Sekoita joukkoon munat ja murennettu juusto.
- Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina levyksi. Ota levystä pyöreitä levyjä ja lusikoi niille täytettä. Sulje piiraat puolikuun muotoon. Paista pinaattipiiraita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voitele kypsät pinaattipiiraat voisulalla ja peitä liinalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeät pinaattipiiraat