Reseptit
yli 60 min
25

Pepperoni-artisokkafocaccia

Pepperoni-artisokkafocaccia on mehukas ja ruokaisa leipä, joka rakastaa hyvää oliiviöljyä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
noin 12 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä

Vuokaan

½ dl oliiviöljyä

Pinnalle

1 prk (250 g) kirsikkatomaatteja
75 g pepperoniviipaleita
1 prk (285 g) grillattua latva-artisokkaa öljyssä
2 rkl latva-artisokkien säilykeöljyä
muutama oksa timjamia
ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

1. Valmistele ensin kirsikkatomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä uunipellille. Paahda 75-asteisessa uunissa taikinan valmistuksen ja kohotuksien ajan.

2. Valmista taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhoihin kuivahiiva. Lisää noin 4 dl vehnäjauhoista huolella vispaten. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy, ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia tai, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Valuta oliiviöljy uunivuokaan tai -pellille (28 x 38 cm). Painele taikina vuoan pohjalle. Anna leivän kohota 15 minuuttia.

4. Puolita pepperoniviipaleet. Valuta artisokat liemestä, ja paloittele. Säästä öljyä hieman pinnalle. Lopun voit käyttää esimerkiksi salaatteihin.

5. Painele taikinan pintaan sormilla koloja ja asettele koloihin puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, pepperoniviipaleita ja pilkottua artisokkaa. Valuta focaccian pinnalle hieman artisokkien öljyä. Riivi pinnalle timjaminlehtiä ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Paista focacciaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Kokeile myös muita meheviä leipäreseptejä:
Punajuuri-focaccia
Kreikkalaistyyppinen leipä
Kesäkurpitsaleipä
Ruoka.fi: Focaccia-leipäset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pepperoni-artisokkafocaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X