Reseptit
alle 30 min
4

Perinteinen kaurapuuro

Perinteinen kaurapuuro keitetään maitoon tai veteen ja maustetaan suolaripauksella. Kaurapuuron perinteisiä kumppaneita ovat maito ja hillo, mutta kokeile vaihteeksi vaikka jogurttisilmää, hunajaa ja pähkinöitä tai siemeniä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perinteinen kaurapuuro:

4-5 dl kaurahiutaleita
1 l vettä tai maitoa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet.

2. Keitä kaurapuuroa hiljalleen 3-10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen. Puuron keittoaika riippuu hiutaleiden esikäsittelystä.

3. Anna kaurapuuron hautua kannen alla muutama minuutti. Mausta valmis puuro halutessasi suolalla.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Mysli-kaurapuuro
Kauralesepuuro
Värikäs kaurapuuro
Ruoka.fi: Lempeä puuro

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen kaurapuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X