Reseptit
yli 60 min
4

Peruna-jauhelihalaatikko

Rapeiden perunoiden alta paljastuu herkullinen jauheliha-kasvisseos. Ruoan voi tehdä myös matalassa padassa tai kattilassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
400 g naudanjauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1-1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 porkkana
4 dl lihalientä
1 ps herne-maissi-paprikaa
1/2 kg kiinteitä perunoita
voiteluun öljyä tai sulatettua voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytylla paistinpannulla, jonka voi laittaa uuniin. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää 2 rkl jauhoja. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuori porkkana ja kuutioi, lisää pannulle lihaliemen kanssa. Sekoita hyvin, että seos ei paakkuunnu, ja anna kiehahtaa. Kuori ja viipaloi perunat, ja lado vieri viereen jauhelihan päälle. Voitele perunaviipaleet öljyllä tai sulalla voilla.

3. Paista 180 asteessa noin tunti. Peitä foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Jauheliha sopii laatikkoruokiin:

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-perunavuoka

Jauheliha-perunavuoka

jauheliha-punajuurilaatikko

Jauheliha-punajuurilaatikko

Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.