peruna-jauhelihalaatikko
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Peruna-jauhelihalaatikko

Peruna-jauhelihalaatikko on arkiruokien aatelia. Rapeiden perunoiden alta paljastuu herkullinen jauheliha-kasvisseos. Ruoan voi tehdä myös matalassa padassa tai kattilassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Peruna-jauhelihalaatikko:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
400 g naudanjauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1-1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 porkkana
4 dl lihalientä
1 ps herne-maissi-paprikaa
1/2 kg kiinteitä perunoita
voiteluun öljyä tai sulatettua voita
Mainos

Valmistusohje

Peruna-jauhelihalaatikko valmistuu näin helposti.

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytylla paistinpannulla, jonka voi laittaa uuniin. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää 2 rkl jauhoja. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuori porkkana ja kuutioi, lisää pannulle lihaliemen kanssa. Sekoita hyvin, että seos ei paakkuunnu, ja anna kiehahtaa. Kuori ja viipaloi perunat, ja lado vieri viereen jauhelihan päälle. Voitele perunaviipaleet öljyllä tai sulalla voilla.

3. Paista 180 asteessa noin tunti. Peitä foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Jauheliha sopii laatikkoruokiin:

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-perunavuoka

Jauheliha-perunavuoka

jauheliha-punajuurilaatikko

Jauheliha-punajuurilaatikko

Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Keskustelu

Sika-nauta jauhelihasta tulee paremman makuinen laatikko.
Hyvään pannuun ei tarvitse lisätä paistettaessa rasvaa.
Maidon sijasta käytän mielelläni lihalientä, näin voivat maitoallergiset
nauttia huoletta laatikkoa. (lihaliemeen vatkaan myös 2 kananmunaa)

Kommentoi juttua: Peruna-jauhelihalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X