Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunacurry

Perunacurry maistuu intialaisten Dosa-lettujen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Perunacurry:

  • 6 kiinteää perunaa
  • sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masala-mausteseosta
  • ¼ dl vettä
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • (kookoskermaa)

Valmistusohje

Perunacurry tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota hetki.

2. Lisää kuivat mausteet ja perunat. Kuullota vielä minuutti. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat, lisää 1 dl kookoskermaa pehmentämään currya ja kuumenna uudelleen. Perunacurry maistuu intialaisten Dosa-lettujen kanssa.

Lisää reseptejä: Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa Bataatti-pinaatticurry Ruoka.fi: Intialainen kikherne-perunapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunacurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.