
Perunacurry
Perunacurry maistuu intialaisten Dosa-lettujen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Perunacurry:
- 6 kiinteää perunaa
- sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl garam masala-mausteseosta
- ¼ dl vettä
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- (kookoskermaa)
Valmistusohje
Perunacurry tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja inkivääri ja kuullota hetki.
2. Lisää kuivat mausteet ja perunat. Kuullota vielä minuutti. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat, lisää 1 dl kookoskermaa pehmentämään currya ja kuumenna uudelleen. Perunacurry maistuu intialaisten Dosa-lettujen kanssa.
Lisää reseptejä: Perunaa ja kukkakaalia keltaisessa kastikkeessa Bataatti-pinaatticurry Ruoka.fi: Intialainen kikherne-perunapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunacurry