Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Perunapizza bianca

Yllätä perunalla! Peruna ja tuore rosmariini ovat nerokas ja koukuttavan herkullinen yhdistelmä! Kokeile makuparia pizzan täytteenä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunapizza bianca:

1 annos pizzataikinaa

Täyte:

8 raakaa perunaa (esim. Annabelle)
neitsytoliiviöljyä (tai tryffelillä maustettua öljyä)
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzapohjaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3. Viipaloi kahdeksan raakaa perunaa todella ohuiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juus­tohöylällä. Älä kuori niitä. Levitä ne tasaisesti pizzan päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä tai tryffelillä maustettua öljyä ja ripottele vähän sormisuolaa. Lisää muutama tuore rosmariinilehti.

4. Paista 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näitä makuja?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunapizza bianca

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X