Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkoinen perunapizza

Yllätä perunalla! Valkoinen perunapizza koukuttaa perunan ja tuore rosmariinin herkullisella yhdistelmällä. Kokeile makuparia pizzan täytteenä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkoinen perunapizza

  • 1 annos pizzataikinaa

Valkoinen perunapizza, täyte

  • 8 raakaa perunaa (esim. Annabelle)
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä (tai tryffelillä maustettua öljyä)
  • ½ tl sormisuolaa
  • 1 tl tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Valkoinen perunapizza tehdään helposti näin:

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzapohjaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3. Viipaloi kahdeksan raakaa perunaa todella ohuiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juus­tohöylällä. Älä kuori niitä. Levitä ne tasaisesti pizzan päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä tai tryffelillä maustettua öljyä ja ripottele vähän sormisuolaa. Lisää muutama tuore rosmariinilehti.

4. Paista valkoinen perunapizza 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näitä makuja?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkoinen perunapizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.