Reseptit
20
Kiitos

Perussämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
25 g hiivaa tai
1 pussi kuivahiivaa
5 dl maitoa tai vettä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinalustalla ja leivo sämpylöiksi. Lado sämpylät pellille ja kohota noin 15 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perussämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X