Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Petteri Orpon tattikeitto

”Huh, huh, miten hyvää!” Petteri Orpon tattikeitto sai Maria Veitolan haukkomaan henkeä MTV3:n Yökylässä -ohjelmassa. Petteri Orpo valmisti Veitolalle herkkutattikeittoa, jonka salaisuus piilee pienessä määrässä portviiniä. Maria kehui keittoa yhdeksi parhaista sienikeitoista, mitä hän on koskaan syönyt.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Petteri Orpon tattikeitto

  • 500 g tatteja (tuoreita tai pakastettuja kuutioita)
  • 2 rkl voita
  • ½ sipuli
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 8–9 dl kasvislientä
  • 2 rkl portviiniä
  • 2 dl kuohukermaa

Keiton päälle

  • 4 rkl tuoretta persiljaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tarjolle

  • rapeaa vaaleaa leipää

Valmistusohje

Petteri Orpon tattikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Käytä keittoon pakastettuja tai tuoreita tatteja. Kuutioi noin 500 grammaa tatteja ja ruskista ne voin kanssa pannulla. Jos käytät pakastettuja tattikuutioita, lisää ne jäisinä pannulle.
  2. Petteri Orpon Instagramissa jakamassa ohjeessa mainitaan, että tatteja ja sipulia voi paistaa pitkään pannulla. Ruokatoimittaja testasi ohjeen näin. Keittoajat ja mausteiden sekä portviinin määrä myös toimittajan omasta kynästä.  
  3. Lisää noin 10 minuutin päästä puolikas hienonnettu sipuli ja jatka paistamista miedolla lämmöllä niin, että sipuli alkaa karamellisoitua.
  4. Mausta noin yksi neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria ja noin yhdellä teelusikallisella suolaa.  Lisää vajaa litra kasvislientä ja loraus eli noin kaksi ruokalusikallista portviiniä. Keitä noin vartti.
  5. Lisää kaksi desiä kuohukermaa. Kuumenna ja soseuta sileäksi keitoksi sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.
  6. Lisää päälle tuoretta persiljaa ja rouhi muutama pyöräytys mustapippuria.  Tarjoile keitto rapean vaalean leivän kanssa.

Vinkki! Katso myös Kotilieden 30 vinkkiä tattikokkailuun

Katso Kotilieden Tiktok-videolta Petteri Orpon tattikeiton valmistus

Petteri Orpon tattikeitto on kermainen.
Petteri Orpon tattikeiton salaisuus on portviinissä. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Tatti-tryffelikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Petteri Orpon tattikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.