
Petteri Orpon tattikeitto
”Huh, huh, miten hyvää!” Petteri Orpon tattikeitto sai Maria Veitolan haukkomaan henkeä MTV3:n Yökylässä -ohjelmassa. Petteri Orpo valmisti Veitolalle herkkutattikeittoa, jonka salaisuus piilee pienessä määrässä portviiniä. Maria kehui keittoa yhdeksi parhaista sienikeitoista, mitä hän on koskaan syönyt.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Petteri Orpon tattikeitto
- 500 g tatteja (tuoreita tai pakastettuja kuutioita)
- 2 rkl voita
- ½ sipuli
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 8–9 dl kasvislientä
- 2 rkl portviiniä
- 2 dl kuohukermaa
Keiton päälle
- 4 rkl tuoretta persiljaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Tarjolle
- rapeaa vaaleaa leipää
Valmistusohje
Petteri Orpon tattikeitto valmistuu helposti näin:
- Käytä keittoon pakastettuja tai tuoreita tatteja. Kuutioi noin 500 grammaa tatteja ja ruskista ne voin kanssa pannulla. Jos käytät pakastettuja tattikuutioita, lisää ne jäisinä pannulle.
- Petteri Orpon Instagramissa jakamassa ohjeessa mainitaan, että tatteja ja sipulia voi paistaa pitkään pannulla. Ruokatoimittaja testasi ohjeen näin. Keittoajat ja mausteiden sekä portviinin määrä myös toimittajan omasta kynästä.
- Lisää noin 10 minuutin päästä puolikas hienonnettu sipuli ja jatka paistamista miedolla lämmöllä niin, että sipuli alkaa karamellisoitua.
- Mausta noin yksi neljäsosa teelusikallisella rouhittua mustapippuria ja noin yhdellä teelusikallisella suolaa. Lisää vajaa litra kasvislientä ja loraus eli noin kaksi ruokalusikallista portviiniä. Keitä noin vartti.
- Lisää kaksi desiä kuohukermaa. Kuumenna ja soseuta sileäksi keitoksi sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.
- Lisää päälle tuoretta persiljaa ja rouhi muutama pyöräytys mustapippuria. Tarjoile keitto rapean vaalean leivän kanssa.
Vinkki! Katso myös Kotilieden 30 vinkkiä tattikokkailuun
Katso Kotilieden Tiktok-videolta Petteri Orpon tattikeiton valmistus
Lue myös Anna.fi: Tatti-tryffelikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Petteri Orpon tattikeitto