Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Peuranpaisti

Mehevän peurapaistin annetaan muhia miedossa uuninlämmössä pekonipeitteen alla. Tarjoa peurapaisti paahdettujen perunoiden ja juuresten kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Peurapaisti:

noin 2 kg peuranpaistia
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
170 g pekonia
3-4 valkosipulinkynttä
1-2 punasipulia
vuokaan vettä
muutama katajanmarja
1 laakerinlehti

Kastike peurapaistille:

paistoliemi
5 dl karpaloita
1 dl ruokosokeria

Valmistusohje

1. Ota paisti tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Suolaa ja pippuroi liha. Asettele pekoniviipaleet paistin pinnalle. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 65 astetta.

2. Nosta paisti vuokaan. Lisää sipulilohkot ja valkosipulinkynnet sekä hieman vettä ja mausteet. Paista 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

3. Siivilöi paistoliemi ja kiehauta karpalot liemessä. Painele karpalot siivilän läpi kastikkeeksi, lisää sokeri ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa peuranpaisti uuniperunoiden ja paahdettujen juuresten kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Peuranpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X