Pikeeri
Kananmunanvalkuaisista, tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitetaan kaunis kuorrutus. Pikeeri on mitä mainioin pipareiden koristeluun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pikeeri
- ¼ dl kananmunanvalkuaista
- 1 ½ dl tomusokeria
- 3 tippaa sitruunamehua/-tiivistettä tai etikkaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten pikeeri valmistetaan:
Pikeeri valmistetaan helposti näin:
1. Erottele kananmunasta valkuainen kulhoon. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria käsin tai sähkövatkaimella parin minuutin ajan, kunnes valkuaisesta ja sokerista muodostuu marengin kaltainen vaahto.
2. Sekoita valkuais-tomusokeriseoksen joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä hetki. Valmis pikeeri on rakenteeltaan tanakkaa.
3. Värjää pikeeritahna halutessasi elintarvikeväreillä. Lisää väriä varoen, kunnes saat aikaiseksi mieleisesi värin. Tarkista, että kuorrutus on riittävän paksua, lisää tarvittaessa tomusokeria.
4. Laita pikeeri pursotinpussiin, jossa on pienin mahdollinen tylla. Voit vaihtoehtoisesti käyttää vahvaa pakastepussia, jonka kulmaan leikkataan pikkuruinen reikä. Koristele jäähtyneet keksit tai piparkakut. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä.
Vinkki! Pikeeri sopii piparkakkutalojen ja pipareiden koristeluun. Pikeerin voi värjätä esimerkiksi apteekista saatavilla karamelliväreillä. Punertavan värin pikeeriin saa myös punajuurimehusta. Kun lisäät pikeerin nestettä, saatat joutua lisäämään siihen vähän tomusokeria, jotta rakenne pysyy kunnossa.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkulliset ja maukkaat ruis-kanelipiparit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikeeri