Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikeeri

Kananmunanvalkuaisista, tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitetaan kaunis kuorrutus. Pikeeri on mitä mainioin pipareiden koristeluun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Pikeeri

  • ¼ dl kananmunanvalkuaista
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 tippaa sitruunamehua/-tiivistettä tai etikkaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten pikeeri valmistetaan:

Pikeeri valmistetaan helposti näin:

1. Erottele kananmunasta valkuainen kulhoon. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria käsin tai sähkövatkaimella parin minuutin ajan, kunnes valkuaisesta ja sokerista muodostuu marengin kaltainen vaahto.

2. Sekoita valkuais-tomusokeriseoksen  joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä hetki. Valmis pikeeri on rakenteeltaan tanakkaa.

3. Värjää pikeeritahna halutessasi elintarvikeväreillä. Lisää väriä varoen, kunnes saat aikaiseksi mieleisesi värin.  Tarkista, että kuorrutus on riittävän paksua, lisää tarvittaessa tomusokeria.

4. Laita pikeeri pursotinpussiin, jossa on pienin mahdollinen tylla. Voit vaihtoehtoisesti käyttää vahvaa pakastepussia, jonka kulmaan leikkataan pikkuruinen reikä. Koristele jäähtyneet keksit tai piparkakut. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä.

Vinkki! Pikeeri sopii piparkakkutalojen ja pipareiden koristeluun. Pikeerin voi värjätä esimerkiksi apteekista saatavilla karamelliväreillä. Punertavan värin pikeeriin saa myös punajuurimehusta. Kun lisäät pikeerin nestettä, saatat joutua lisäämään siihen vähän tomusokeria, jotta rakenne pysyy kunnossa.

Pikeeri
Lisäämällä tomusokerin määrää voit tehdä pipareihin tarkkoja kuvioita ja pieniä pisteitä. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herkulliset ja maukkaat ruis-kanelipiparit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikeeri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.