Pinaattimunakas
Pinaattimunakas on helppo paistaa muffinipellillä. Minimunakasmuffinit sopivat iltapalaksi, eväsleivän väliin ja pikkusuolaiseksi juhliin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Pinaattimunakas
- 65 g babypinaattia
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 6 kananmunaa
- 1 dl maitoa tai vettä
- 1 ½ tl valkosipulijauhetta
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
Vuoan voiteluun
- 2 rkl rypisöljyä
Valmistusohje
Pinaattimunakas valmistuu helposti näin:
- Huuhtele pussi eli 65 grammaa babypinaattia ja nosta valumaan. Kuori ja hienonna sipuli. Anna sipuleiden kuullottua öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pinaatti ja kuumenna seosta kään- nellen pari minuuttia, kunnes pinaatit pehmenevät. Nosta syrjään odottamaan.
- Riko kuusi kananmunaa kulhoon ja lisää desilitra maitoa tai vettä, puolitoista teelusikallista valkosipulijauhetta ja desilitra parmesaaniraastetta. Lisää joukkoon jäähtynyt pinaatti-sipuliseos.
- Valuta tilkka öljyä muffinivuoan koloihin ja öljyä talouspaperin avulla myös reunat. Silikonista muffinivuokaa ei tarvitse voidella ja siitä munakkaat irtoavatkin helpommin.
- Kaada munakasmassa muffinivuoan koloihin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit loppuvaiheessa kääntää grillivastukset hetkeksi päälle, jotta saat pintaan enemmän väriä.
Vinkki! Tarjoa pinaattimunakas välipalaksi kuituisten sämpylöiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.
Lue myös Anna.fi: Mufeletti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattimunakas