Piparimutakakku
Piparimutakakku on uskomattoman helppo mutakakkuohje, joka toimii aina. Voit sekoittaa mausteseoksen itse jouluisista mausteista tai käyttää valmista piparkakkumausteseosta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Piparimutakakku
- 200 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl merisuolaa
Vuokaan
- 1 rkl pehmeää voita
Koristelu
- 4 piparkakkua
Valmistusohje
Piparimutakakku leivotaan helposti näin:
- Paloittele 200 grammaa voita ja 200 grammaa suklaata kattilaan. Sulata hitaasti miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa neljä huoneenlämpöistä kananmunaa ja kaksi desilitraa fariinisokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita yksi teelusikallinen leivinjauhetta, yksi teelusikallinen kanelia, puoli teelusikallista jauhettua inkivääriä, puoli teelusikallista jauhettua kardemummaa, yksi neljäsosa teelusikallista jauhettua neilikkaa ja yksineljäsosa teelusikallista hienoa merisuolaa kahteen ja puoleen desilitraan vehnäjauhoja. Voit käyttää myös valmista piparkakkumausteseosta halutessasi.
- Lisää jäähtynyt suklaa-voisula muna-sokerivaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Kääntele tasaiseksi.
- Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan (20 cm) reunat pehmeällä voilla ja pingota leivinpaperia pohjalle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 15–17 minuuttia. Nosta piparimutakakku uunista ja anna jäähtyä vuoassaan ainakin tunti ennen irrottamista. Anna jäähtyä kunnolla. Kakku jää sisältä kosteaksi.
- Asettele päälle pipareita koristeeksi.
Vinkki! Voit korvata kanelin, kardemumman inkiväärin ja neilikan parilla teelusikallisella piparkakkumausteetta.
Lue myös: Mutakakku ja sokeroidut karpalot
Lue myös Anna.fi: Mudcake eli mutakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparimutakakku