Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakkugranola airfryerissa

Piparkakkugranola on joulumausteiden ystävän paras herkku. Nyt granola paistetaan airfryerissä. Silloin granolasta tulee ihanan rapea. Granolan valmistukseen käytetään kananmunan valkuaista. Valkuainen kovettuu kun se kuumenee. Näin granolaan saadaan sopivasti sattumia ja rapeutta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Piparkakkugranola airfryerissa

  • 2 kananmunavalkuaista
  • 2 tl kookos- tai rypsiöljyä
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 tl piparkakkumausteseosta
  • 2 rkl maapähkinätahnaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl pähkinärouhetta

Valmistusohje

Piparkakkugranola valmistuu airfryerissa helposti näin:

  1. Mittaa kulhoon kaksi kananmunan valkuaista, kaksi teelusikallista öljyä, puoli desiä vaahterasiirappia, yksi teelusikallinen piparkakkumausteseosta, puoli desiä maapähkinätahnaa ja puoli teelusikallista suolaa. Sekoita hyvin.
  2. Mittaa joukkoon kolme desiä kaurahiutaleita ja kaksi desiä pähkinärouhetta. Sekoita hyvin.
  3. Painele seos airfryervuoan pohjalle tasaisesti. Paista ensin 165 asteessa 12 minuuttia, sekoita välissä ja jatka paistamista vielä 175 asteessa 10 minuuttia.
  4. Jäähdytä täysin ja murskaa pieniksi sormilla.
  5. Purkita piparkakkugranola ja säilytä se ilmatiiviissä purkissa kuivassa ja pimeässä. Granola säilyy hyvänä muutaman kuukauden.

Vinkki! Käytä mysliä leivonnassa – katso 8 kivaa ohjetta

Katso piparkakkugranolan valmistuksesta yksityiskohtainen video TikTok-sovelluksesta

Piparkakkugranola pystykuva
Piparkakkugranola maustetetaan piparkakkumausteseoksella. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Onko granola terveellistä? Muista tarkistaa nämä 5 asiaa tuoteselosteesta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakkugranola airfryerissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.