Reseptit
alle 30 min

Pippuripihvin liekitys

Ainekset

Lisää kauppalistalle
tilkka konjakkia
worcestershirekastiketta tai kuullotettua sipulia
Dijonin sinappia

Valmistusohje

 

  1. Liekitys antaa pippuripihville täyteläisen maun ja on hauska ohjelmanumero, mutta se on tehtävä varoen ja niin kaukana liesituulettimesta, ettei liekki pääse hormistoon. Pidä kattilan vieressä varmuuden vuoksi kansi tulen tukahduttamista varten.
  2. Kuumenna pienessä kattilassa tilkka konjakkia. Siirrä pihvipannu pois levyltä, valuta siitä rasva pois ja anna pannun vähän jäähtyä. Sytytä tulitikku ja siirrä liekki kattilaan, jossa on lämmin konjakki. Anna sen palaa ja valuta konjakki pihveille. Siirrä pihvit lämmitetyille lautasille.
  3. Lisää pannuun jääneeseen liemeen 2-4 rkl hienonnettua, kuullotettua sipulia tai maun mukaan worcestershirekastiketta ja Dijonin sinappia. Valuta maukas kastike pihvien päälle ja ripottele pinnalle vielä viherpippuria.
  • Worcestershirekastike on voimakasarominen, englantilainen maustekastike, jota lisätään mausteeksi tipottain makua tehostamaan esimerkiksi keittoihin, liha-, kala- ja kasvisruokiin. Kastikkeen tarkka sisältö on salaisuus, mutta siinä on sinappia, viinietikkaa, suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria, inkivääriä, neilikkaa, currya, paprikaa, anjovista, valkosipulia, tamarindia, sherryä ja soijakastiketta.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pippuripihvin liekitys

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X