Tapani Kansan pihvit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Tapani Kansan pihvit
- 500-600 g naudan sisäfileetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 3-4 rkl valkosipulivoita
Paistamiseen
- 4 rkl voita
Vihreät pavut Tapani Kansan tyyliin
- 300 g vihreitä papuja
- 1 kasvisfondi
- n. 1 rkl valkosipulivoita
Valmistusohje
Pihvit paistetaan Tapani Kansan tyyliin helposti näin:
- Leikkaa sisäfileestä poikkisyin n. 2 – 3 cm:n pihvit. Muotoile palat pihveiksi käsin painelemalla.
- Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Heitä pihvit pannulle, anna lihan sulkeutua muutaman sekunnin ajan, käännä.
- Kun molemmat puolet ovat saaneet väriä, hiero pintaan jauhettua valkopippuria. Lisää vasta tämän jälkeen pannulle voita kärisemään. Alenna reilusti levyn lämpötilaa ja paista pihvit sopivan kypsiksi.
- Keitä pavut kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, al dente, eli hampaalle sopivaksi – ei siis liian pehmeäksi. Lisää papujen niskaan siivu valkosipulivoita.
- Viimeistele annos sipaisemalla valkosipulivoita myös kuumien pihvien päälle.
Ohje: Tapani Kansa, Espoo
Vinkki: Tarjoa Tapani Kansan pihvit esimerkiksi valkosipuli-rosmariinipaahdettujen perunoiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tapani Kansan pihvit