Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tapani Kansan pihvit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tapani Kansan pihvit

  • 500-600 g naudan sisäfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 3-4 rkl valkosipulivoita

Paistamiseen

  • 4 rkl voita

Vihreät pavut Tapani Kansan tyyliin

  • 300 g vihreitä papuja
  • 1 kasvisfondi
  • n. 1 rkl valkosipulivoita

Valmistusohje

Pihvit paistetaan Tapani Kansan tyyliin helposti näin:

Tapani Kansan ”Perjantaina pihvejä”
  1. Leikkaa sisäfileestä poikkisyin n. 2 – 3 cm:n pihvit. Muotoile palat pihveiksi käsin painelemalla.
  2. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Heitä pihvit pannulle, anna lihan sulkeutua muutaman sekunnin ajan, käännä.
  3. Kun molemmat puolet ovat saaneet väriä, hiero pintaan jauhettua valkopippuria. Lisää vasta tämän jälkeen pannulle voita kärisemään. Alenna reilusti levyn lämpötilaa ja paista pihvit sopivan kypsiksi.
  4. Keitä pavut kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, al dente, eli hampaalle sopivaksi – ei siis liian pehmeäksi. Lisää papujen niskaan siivu valkosipulivoita.
  5. Viimeistele annos sipaisemalla valkosipulivoita myös kuumien pihvien päälle.
Tapani Kansan pihvit
Tapani Kansan sisäfileepihvit viimeistellään valkosipulivoilla ja tarjotaan vihreiden papujen kanssa. © iStockphoto

Ohje: Tapani Kansa, Espoo

Vinkki: Tarjoa Tapani Kansan pihvit esimerkiksi valkosipuli-rosmariinipaahdettujen perunoiden kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoin.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tapani Kansan pihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.