Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparitorttu

Piparitorttu on yhdistelmä piparkakkutaikinaa ja torttutaikinaa. Hauskan piparkakkujoulutortun kanssa täydellinen täyte on omena-kanelihillo. Kokeile helppoa ohjetta ja tuo vastustamaton joulun tuoksu keittiöösi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Piparitorttu

  • 500 g torttutaikinaa (pakaste)
  • 300 g piparkakkutaikinaa (pakaste)
  • 10 rkll paistonkestävää omena-kanelihilloa

Koristelu

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Piparitorttu eli piparkakku-joulutorttu leivotaan helposti näin:

  1. Sulata viisi levyä eli noin 500 grammaa valmista torttutaikinaa ja 300 grammaa valmista piparkakkutaikinaa.
  2. Kauli piparkakkutaikina ohueksi.
  3. Käsittele vain kylmiä taikinoita, niin ne eivät tartu leivonta-alustaan niin helposti. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi ja ota piparkakkutaikinasta saman kokoisia paloja. Aseta palat päällekkäin leivinpaperin päälle uunipellille jättäen joka toiseen piparkakkupuoli alle ja joka toiseen piparkakkupuoli ylle.
  4. Leikkaa taikinoihin viillot jokaisesta kulmasta kohti neliön keskustaa noin sentin päähän keskikohdasta. Taittele tähtitortun muotoon ja paina kulmat keskelle torttua tiukasti kiinni, etteivät ne nouse uunissa.
  5. Lusikoi päälle paistonkestävää omena-kanelimarmeladia.
  6. Paista piparitortut 210 asteessa uunin alatasolla noin seitsemän minuuttia ja tiputa lämpötilaa vähän noin 200 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia. Nosta piparitorttu jäähtymään ja tomuta päälle sokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Kokeile myös joulun 2021 hittitorttua. Kuusitorttu on hauskan näköinen.

Lue myös Anna.fi: Piparkakku-suklaatahna

Piparitorttu pysty
Piparitorttu on yhdistelmä piparkakkutaikinaa ja torttutaikinaa. © Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.