
Pohjalainen leipäjuusto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 12 l maitoa
- 4 tl juustonjuoksutetta
- 2-3 tl suolaa
Valmistusohje
- Lämmitä maito 38-asteiseksi ja lisää sitten juustojuoksute.
- Anna maidon juoksettua astiassa, kunnes juustomassan pinta on kova.
- Lämmitä juustomassaa uudelleen samassa kattilassa huolellisesti sekoittaen, kunnes hera alkaa irtaantua, noin 40 asteessa.
- Painele massa astian pohjaan ja kaada hera pois. Siirrä massa juustolaudalle eli erityiselle juuston paistoalustalle ja painele juustomassa pyöreän, litteän leivän muotoiseksi.
- Paista leipäjuustoa avotulella tulen loimussa, kunnes pintaan ilmestyy tummia täpliä. Käännä juusto ja paista toinen puoli.
- Jäähdytä juusto laudalla, jolloin heraa valuu vielä pois. Ripottele juuston pintaan molemmille puolille suolaa ja hiero suola puulastalla juuston pintaan.
- Tarjoa perinteiseen tapaan lakkahillon kanssa jälkiruoaksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pohjalainen leipäjuusto