
Chilipaahdetut porkkanat
Paahdetut porkkanat ja tilli-hasselpähkinäpesto ovat täydellinen makupari.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Chilipaahdetut porkkanat
- noin ½ kg kevätporkkanoita
- 3 rkl öljyä
- ½ punainen chili
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Chilipaahdetut porkkanat tehdään näin:
1. Pese porkkanat huolella, kevätporkkanoita ei välttämättä tarvitse kuoria. Jätä pienet porkkanat kokonaisiksi, isot voi halkaista pituussuunnassa.
2. Laita porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita kulhossa öljy, hienonnettu chili, hunaja ja suola, sekoita hyvin. Lisää öljy porkkanoille.
3. Paahda porkkanoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paahtamisen aikana.
4. Laita chilipaahdetut porkkanat vadille ja ripottele pinnalle tilli-hasselpähkinäpestoa ja rouhittua hasselpähkinää. Tarjoa loput pestosta erikseen.
5. Chillä maustetut paahdetut porkkanat voi tarjota aterian lisukkeena tai juhlien noutpöydän herkkuna.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chilipaahdetut porkkanat