Chilipaahdetut porkkanat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chilipaahdetut porkkanat

Paahdetut porkkanat ja tilli-hasselpähkinäpesto ovat täydellinen makupari.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Chilipaahdetut porkkanat

  • noin ½ kg kevätporkkanoita
  • 3 rkl öljyä
  • ½ punainen chili
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Chilipaahdetut porkkanat tehdään näin:

1. Pese porkkanat huolella, kevätporkkanoita ei välttämättä tarvitse kuoria. Jätä pienet porkkanat kokonaisiksi, isot voi halkaista pituussuunnassa.

2. Laita porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle.  Sekoita kulhossa öljy, hienonnettu chili, hunaja ja suola, sekoita hyvin. Lisää öljy porkkanoille.

3. Paahda  porkkanoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paahtamisen aikana.

4. Laita chilipaahdetut porkkanat vadille ja ripottele pinnalle tilli-hasselpähkinäpestoa ja rouhittua hasselpähkinää. Tarjoa loput pestosta erikseen.

5. Chillä maustetut paahdetut porkkanat voi tarjota aterian lisukkeena tai juhlien noutpöydän herkkuna.

Lisää reseptejä: 

Marinoidut porkkanaviipaleet Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu herkullinen porkkanacouscous, joka sopii noutopöytään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chilipaahdetut porkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.