
Porkkanahummus
Porkkanahummus on raikas vaihtoehto perinteiselle kikhernetahnalle. Luonnetta tahnaan tuo chilillä maustettu dukkah-mausteseos.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkanahummus
- 3 porkkanaa
- 300 g kypsiä kikherneitä (säilyke)
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl limetin mehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tahinia
- ½ tl juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Porkkanahummus valmistuu helposti näin:
- Kuori ja pilko kolme porkkanaa paloiksi. Paahda porkkanat kypsiksi 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä, noin 20–30 minuuttia. Paahtaminen antaa paahteisen säväyksen hummukseen. Voit myös vaihtoehtoisesti keittää porkkanat pienessä tilkassa vettä.
- Laita kypsät porkkanat ja 300 grammaa säilykekikherneitä astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut ainekset eli kahdesta kolmeen valkosipulikynttä, yhdestä kahteen ruokalusikallista limetin mehua, ruokalusikallinen oliiviöljyä, ruokalusikallinen tahinia, puoli teelusikallista juustokuminaa, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja pyöräytä vielä pikaisesti kaikki sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Vinkki! Tarjoa porkkanahummus leivän päällä levitteenä tai dippinä, esimerkiksi chilillä maustetun dukkahin kera.
Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Helppo hernehummus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanahummus