Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Possun kylkirulla

Kylkirulla tehdään siankyljestä ja täytetään jouluisilla kuivatuilla hedelmillä. Possurulla muhii hedelmätäytteissään ihanan meheväksi uunissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Possun kylkirulla

  • 2 kg siankylkeä
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1/6 tl chilijauhetta
  • 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 200 g kuivattua aprikoosia
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia

vuokaan:

  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1-2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 4 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 2 laakerinlehteä
  • (muutama limetinlehti)
  • 50 g pinjansiemeniä tai manteleita
  • 100 g rusinoita
  • timjaminoksa
  • ½ ruukkua silputtua persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Kylkirulla porsaankyljestä valmistuu helposti näin:

Possun kylkirulla

1. Sekoita mausteet ja ripottele ne possun pinnalle. Asettele täytteeksi tulevat silputut aprikoosit (ja aurinkokuivatut tomaatit) lihan päälle. Kierrä pala tiukaksi rullaksi. Sido kylkirulla narulla tai puuvillalangalla tukevaksi paketiksi. Pinnan voi halutessaan kevyesti ruskistaa pannussa ennen uuniin laittoa.

2. Ripottele uunivuoan tai padan pohjalle suolaa ja pippuria. Kuori ja lohko sipulit, valkosipulinkynnet ja juurekset. Lado sipulilohkot vuokaan ja lisää muut ainekset. Nosta liharulla päällimmäiseksi. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Kypsentämisen loppupuolella voit laskea lämpötilan 100 asteeseen ja peittää lihan foliolla.

3. Jos haluat, voit kuoria kamaran ja päällimmäisen rasvakerroksen pois ja kuorruttaa rullan kinkun tapaan sinapilla ja korppujauhoilla. Tarjoa possun kylkirulla paahdettujen perunoiden, uunijuuresten, linssien tai riisin kanssa.

Vinkki: Ole tarkkana kylkirullan sitomisen kanssa, jotta täytteet eivät valu ulos pitkän kypsennyksen aikana.

Lue myös: Luumuilla sivelty porsaan ulkofilee maistuu pikkujouluna

Lue myös Anna.fi: Näin valmistat ylikypsän porsaanniskan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Possun kylkirulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.