Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pullapojan hedelmäpaistos

Pullapojan hedelmäpaistos syntyy omenoista ja päärynöistä, jotka saavat pinnalleen kuivahtaneista pullamuruista loihditun kuorrutteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hedelmäpaistos:

  • 2 hapahkoa omenaa
  • 2 päärynää
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kanelisokeria
  • ½ sitruunan mehu

Pinnalle

  • noin 5 dl murennettua kuivahtanutta pullaa
  • 100 g sitruunavoita (Valio)
  • 1 dl kanelisokeria

Valmistusohje

Pullapojan hedelmäpaistos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi hedelmät. Voitele piirakkavuoka ja lado hedelmäkuutiot vuokaan. Ripota päälle sokerit ja sitruunamehu. Kypsennä hedelmäpaistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Sulata voi ja sekoita kanelisokeri voisulaan. Murustele pullapala kulhoon kanelisen voisulan päälle.

3. Ripota pullarouhe vuokaan ja jatka hedelmäpaistoksen kypsentämistä noin 15 minuuttia.

Kokeile myös muita pullaherkkuja: Sitruunainen pullavanukas Köyhät ritarit Kanelikorput Ruoka.fi: Pullavanukas

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullapojan hedelmäpaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.