Pullapojan hedelmäpaistos
Pullapojan hedelmäpaistos syntyy omenoista ja päärynöistä, jotka saavat pinnalleen kuivahtaneista pullamuruista loihditun kuorrutteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hedelmäpaistos:
- 2 hapahkoa omenaa
- 2 päärynää
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl kanelisokeria
- ½ sitruunan mehu
Pinnalle
- noin 5 dl murennettua kuivahtanutta pullaa
- 100 g sitruunavoita (Valio)
- 1 dl kanelisokeria
Valmistusohje
Pullapojan hedelmäpaistos tehdään helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi hedelmät. Voitele piirakkavuoka ja lado hedelmäkuutiot vuokaan. Ripota päälle sokerit ja sitruunamehu. Kypsennä hedelmäpaistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Sulata voi ja sekoita kanelisokeri voisulaan. Murustele pullapala kulhoon kanelisen voisulan päälle.
3. Ripota pullarouhe vuokaan ja jatka hedelmäpaistoksen kypsentämistä noin 15 minuuttia.
Kokeile myös muita pullaherkkuja: Sitruunainen pullavanukas Köyhät ritarit Kanelikorput Ruoka.fi: Pullavanukas
Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pullapojan hedelmäpaistos