Pullataikina juurimenetelmällä
"Köksänmaikoille neuvottiin leivontatunneilla näppärä niksi, jotta ehdimme perehdyttää oppilaat pullanleipomisen saloihin kotitaloustunnin puitteissa. Niksi oli juurimenetelmä, joka lyhentää pullien valmistusaikaa noin puolella tunnilla. Juurimenetelmää käytettäessä hiiva sekoitetaan veteen ja pieneen jauhomäärään. Vellimäisen taikinan annetaan seistä lämpimässä 10-15 minuuttia, kunnes se kuplii", kertoo Himahellan Tiina blogissaan.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juuri:
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi:
2
munaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
10-11 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita tai margariinia
voiteluun:
1
kananmuna
koristeeksi:
raesokeria tai mantelilastuja
Keskustelu
Huono ohje ei lue sokerista mitään
Hiivat ei saa ruokaa.
Vanha ohje, mutta löysin nyt. Tuli hyvän makuista pullaa ja koostumus pehmeä, kuohkea. Mietin vain, onkohan juuri samanlainen kuin hiivaleivässä – eli saisi vielä runsaamman maun kun antaisi tekeytyä yön yli kylmässä? – Olisin vastauksesta kiitollinen!
Missä se ”juuri” on? Näinhän aina on pullataikina tehty!😯
juureen kun ei sitä hiivaa ole tarkoitus laittaa,lienee juuren idea .
Kommentoi juttua: Pullataikina juurimenetelmällä