
Punaherukkajäädyke
Jäädyke on kahvipöydän kuningatar ja täydellinen aterian päätös. Ihana raikas punaherukkajäädyke maustetaan kardemummalla ja ripauksella kardemummaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Punaherukkajäädyke:
- 5 munankeltuaista
- 1 dl sokeria
- 4 rkl anislikööriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 dl siivilän läpi puserrettua punaherukkasosetta
- 4 dl kermaa vaahdotettuna
Lisäksi:
- manteli- tai kauralastuja
Valmistusohje
Punaherukkajäädyke tehdään helposti näin:
1. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja sakeaa. Jäähdytä ja lisää likööri, kardemumma sekä marjasose. Sekoita joukkoon kermavaahto.
2. Kaada jäädyke kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla tai foliolla. Jäädytä pakastimessa noin kahdeksan tuntia.
3. Ennen tarjoilua kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele esimerkiksi punaherukkatertuilla ja herukanlehdillä. Lisänä voi tarjota manteli- tai kauralastuja.
Ohje Sari Nieminen, Kausala
- Vinkki! Jos anislikööriä ei ole saatavilla, sen voi sekoittaa itse. Kuumenna mikroaaltouunissa 2 rkl vettä ja 2 rkl sokeria. Lisää jäähtyneeseen liemeen 2 rkl anisviinaa.
Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar
Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukkajäädyke