Punainen possucurry
Punainen possucurry on mainio arkiruoka. Laita possu marinadiin edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä ruoka on valmista alle puolessa tunnissa. Nauti possucurry keitetyn basmati-riisin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Punainen possucurry
- 400 g ulkofileetä tai sisäpaistia
Punaisen possucurryn marinadi:
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl öljyä
- 2-3 rkl punaista curry tahnaa esim. Amoy tai Exotic
- ½ tlk (200 g) kookosmaitoa
- 2 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
- 2 rkl sokeria
- 1 kpl tuore sitruunaruoho tai pala säilöttyä sitruunaruohoa
- ½ rasiaa (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 tlk 227g /135g) ananasta
- ½ ruukku basilikaa
Valmistusohje
Punainen possucurry tehdään näin:
- Silppua valkosipuli ja sekoita silppu korianterin, soijakastikkeen ja öljyn kanssa. Valele marinadi lihan päälle. Marinoi jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli. Ruskista liha ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna currytahna öljyssä ja lisää mukaan lihaviipaleet. Lisää kookosmaito, kalakastike, sokeri ja sitruunaruoho. Keitä aineksia 5 minuuttia ja lisää tomaatit ja ananaspalat. Mausta punainen possucurry tuoreella basilikalla.
- Tarjoa punainen possucurry keitetyn basmati-riisin kanssa.
Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kalastakin – 3 herkullista reseptiä
Katso myös Anna.fi: Innostu intialaisesta ruoasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punainen possucurry