Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen possucurry

Punainen possucurry on mainio arkiruoka. Laita possu marinadiin edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä ruoka on valmista alle puolessa tunnissa. Nauti possucurry keitetyn basmati-riisin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punainen possucurry

  • 400 g ulkofileetä tai sisäpaistia

Punaisen possucurryn marinadi:

  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl öljyä
  • 2-3 rkl punaista curry tahnaa esim. Amoy tai Exotic
  • ½ tlk (200 g) kookosmaitoa
  • 2 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kpl tuore sitruunaruoho tai pala säilöttyä sitruunaruohoa
  • ½ rasiaa (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk 227g /135g) ananasta
  • ½ ruukku basilikaa

Valmistusohje

Punainen possucurry tehdään näin:

  1. Silppua valkosipuli ja sekoita silppu korianterin, soijakastikkeen ja öljyn kanssa. Valele marinadi lihan päälle. Marinoi jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli. Ruskista liha ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna currytahna öljyssä ja lisää mukaan lihaviipaleet. Lisää kookosmaito, kalakastike, sokeri ja sitruunaruoho. Keitä aineksia 5 minuuttia ja lisää tomaatit ja ananaspalat. Mausta punainen possucurry tuoreella basilikalla.
  3. Tarjoa punainen possucurry keitetyn basmati-riisin kanssa.

Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kalastakin – 3 herkullista reseptiä

Katso myös Anna.fi: Innostu intialaisesta ruoasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen possucurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.