Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-kvinoasalaatti

Monista kasviksista saa parhaan hyödyn kypsentämättöminä. Toiset taas pitää kypsentää, kuten pavut ja punajuuret. Rouskuvan raastesalaatin ruokaisuutta lisäävät kikherneet ja kvinoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punajuuri-kvinoasalaatti

  • 2 dl kvinoaa, esim. punaista
  • 2 isoa kuorineen keitettyä punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 2 avokadoa
  • 1 prk (400/240 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 40 g babypinaattia

Kastike:

  • 1 limetin puristettu mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Punajuuri-kvinoasalaatti valmistuu näin helposti. Mittaa kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta huolella. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Pilko avokadot. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna pinaatinlehtiä hieman. Ravista kastikkeen ainekset pienessä lasipurkissa sekaisin.

3. Sekoita kulhossa kaikki salaatin ainekset ja valuta joukkoon kastike. Nostele ainekset sekaisin.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.

Maista myös näitä salaatteja:

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

juurikassalaatti

Lämmin juurikassalaatti

Ruoka.fi: Kvinoa-mustapapusalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-kvinoasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.